PROSJEKTER / PROJECTS

Oversikt over noen nyere prosjekter og prosjekter under arbeid: / New work and work in progress:

2018:
I 2018 har jeg for det meste arbeidet med animasjoner. Som så ofte før bakser jeg med forholdet mellom ord og bilder.
Her er noen eksempler.

 

 

2017: Kveg i storm (Ringen sluttes). I 2017 har jeg trykket fotopolymér og -gravyr. Takk til Foreningen Trykkeriet! Bildene er stills fra animasjonen Kveg i storm og andre 3D-animasjoner.

 

 

2016: Havet og nettingen / Defence and the Ocean. Installasjon bestående av videoanimasjon med stillbilder på papir. / Installation with animation and stills.

1990 – fortsatt under arbeid / Ongoing: Cancelled fur farm.
Når man kommer til et nytt sted kan det være lurt å ta en prat med lokalkjente for å få opplysninger om forhold og hendelser på stedet. Men hva kan man finne ut kun ved å studere tegn i landskapet? Og hva kan man finne ut ved å analysere bilder fra stedet i ettertid? Sette tegnene inn i nye sammenhenger slik at de tangerer andre tegn?

Å arbeide med strålefølging (raytracing) er å arbeide som fotograf. Man definerer kamera, bildevinkel, lyskilder og arrangerer motivene i scenen. Når fotografier mappes på flater og kombineres med enkle matematiske objekter (kuler, sylindre og toruser), som her, oppstår interferens. Noen mener alt er interferens.

Fotografiene er fra en nedbrent minkfarm på Helgelandskysten. Jeg var der tre ganger og tok mange bilder. Bur lå hulter til bulter, overgrodd av gress og brennesler. Der var utbrente bygninger og maskiner men ingen aske. Den var vel blåst på havet. Noen bygninger var intakte med lange rekker av bur og enkelte mumifiserte dyr i burene.

Et av dyrene ble med hjem for å bli fotografert i en annen setting. Men det hjalp ikke.

Må det ord til for at bilder skal gi mening?

Bildene er del av en større serie som er under arbeid. Lager dem i 90 x 160 og 125 x 125 cm, pigmentblekk på Hahnemühle. Se flere av bildene HER.

En serie animasjoner med bilder fra prosjektet er under arbeid. Her er noen eksperimenter (2017):

En til (lenke til Vimeo):

Eldre prosjekter finnes i [ ARKIVET ] / Old projects in the [ ARCHIVE ]