‘Barkarole’

‘Barkarole’ var en av de første tehybridene jeg la merke til, og en av de første rosene jeg fotograferte i Arboretet på Milde. Men de første bildene jeg har av den er fra rosariet på Gimle i Kristiansand. Det er tatt i juli 2003 på negativ fargefilm. Altså for kopiering på papir. Siden har jeg tatt mange bilder av den, med mine ulike digitale kameraer.

Rosen er frembrakt av Hans Jürgen Evers og Mathias Tantau, Jr. i Tyskland i 1988. Den har vunnet en drøss med priser og brukes over hele verden og er kjent under flere navn, blant annet Grand Château ® og Taboo ™.

Rosen trives godt langs kysten av Sør-Norge, ikke minst på Vestlandet. Konrad omtalte den på bloggen sin i 2010: «Konrads rosevandringer» under tittelen «Regnsterk».

'Barkarole' (Evers 1988)

To av bildene i galleriet, det mot den hvite husveggen og vignettbildet på bloggsiden, er tatt for noen år siden i en fantastisk rosehage på Sotra. Jeg hadde en artikkel om den hagen i Rosebladet nr. 3/2012.

Duften er lett til middels. Fargen er mørk, mørk rød, nesten svart i knoppstadiet. Som fotograf er jeg spesielt begeistret for den fløyelsrøde fargen som blant annet er en utmerket bakgrunn for å fotografere grønne bladlus. (Se galleriet med bilder av lus her: https://rosebilder.no/press/gallerier/dyr-pa-rosene/.)

 

Merket med: