‘Teasing Georgia’

Jeg har prøvd en del Austinroser, men har egentlig mislyktes med de fleste. David Austin, som selv helst ville kalle rosene sine «English roses», er opphavsmann til Austinrosene som er elsket av mange. Den første rosen hans, ‘Constance Spry’, så dagen lys allerede før 1960 og er en klatrerose. Den var en av de første rosene jeg plantet, og jeg har den fortsatt. Den må jeg skrive om en annen gang.

‘Teasing Georgia’ 11. juni 2019

Den andre Austinrosen jeg har lyktes med er ‘Teasing Georgia’. Jeg dyrker også den som klatrerose, inntil en vegg i hagen i Bergen. Den står lunt og varmt og er dermed en av de første som springer ut her, som regel en av de første dagene i juni. ‘Teasing Georgia’ får store, tettfylte blomster med mild duft. Fargen er varmt gul, ofte med litt rosa og veksten er kraftigere enn de fleste Austinrosene. Den strekker seg over to meter oppover veggen. Grenene blir tykke og er fulle av kraftige torner.

Blant andre Austinroser jeg har forsøkt, men har misllykes med er ‘Gertrude Jekyll’ (tre forsøk), ‘Fallstaff’ og ‘A Shropshire Lad’. Den sistnevnte har jeg på hytta og en av grunne til at den ikke trives kan være at rådyrene liker den spesielt godt. ‘Malvern Hills’ hadde jeg noen år, men den sto nok for tørt under noen trær. Den har jeg lyst til å forsøke igjen.

'Teasing Georgia' (Austin 1987)

3 kommentarer til «‘Teasing Georgia’»

  1. Tusen takk for fantastisk inspirerende bilder og blogg. Denne siden kommer jeg til å kose meg med – jeg skal finne noe nye roser og plante på Nordstrand i Oslo og har nå fått mange gode tips.

    1. Hei, og takk for kommentar. I det siste har jeg vært opptatt med ferie, og med rosene 🙂 men nå kommer det litt mer stoff her.

  2. […] plutselig, og jeg kan ikke huske å ha sett så store blomster på buskene! Men de var store på ‘Teasing Georgia’ (Austin, 1987) i fjor også. På bildet til venstre er den sammen med ‘Zephirine […]

Lukket for kommentarer.