Muséhagen om vinteren

Buskroser i Muséhagen.

I Muséhagen bak Naturhistorisk museum, Universitetsmuséet, er rosene i hvile nå. Men snart våkner de til liv. Vinterblomen, Eranthis hyemalis, er alt i blomst mellom rosebuskene, og flere vårblomster er på vei. Det har vel knapt vært tele i jorda i vinter.

De fleste rosene i parken er ikke merket med navn. Noen har en etikett med «Rosa sp.» og et nummer festet til grenene. Det forteller ikke så mye, men i blomstringen har jeg sett at roser som Rosa alba ‘Maxima’ og Rosa majalis ‘Foecundissima’ står i bedet på bildet til venstre.

Jeg har flere ganger skrevet innlegg om Muséhagen på den gamle bloggen (https://konradroser.wordpress.com), blant annet om «Nordhagens roser» som står ved inngangen til Kulturhistorisk museum og eplerosekken ovenfor drivhuset. Og i 2009 hadde jeg flere innlegg om ‘Climbing Mme. Caroline Testout’ og ‘American Pillar‘ som tilbrakte en kummerlig tilværelse bak stillaser og presenning mens fasaden på muséet ble pusset opp. Begge rosene overlevde og jeg har bilder av dem fra flere år etter. Nå er de borte, men jeg håper og tror at de er tatt vare på og kommer tilbake, siden «hagen, plante- og dyrelivet her er fredet» som det står på skilt rundt omkring.

På den gamle bloggen «Konrads rosevandringer» hadde jeg mange innlegg fra Muséhagen.

Her er utvalg bilder fra hagen ved ulike årstider:

Muséhagen i Bergen