Madammen som ble borte

Juni 2004

I Muséhagen på Nygårdshøyden stod det tidligere et fint eksemplar av den klatrende tehybriden ‘Mme. Caroline Testout Clb.’ (Chauvry, Frankrike 1901). Den var kanskje på sitt flotteste da jeg oppdaget den i 2004 der den sto opp mot veggen på museumsbygningen.

September 2009

Vinteren 2009 ble bygget pakket inn i stillaser og presenninger og rosen ble delvis pakket inn også. I mai 2009 skrev jeg bekymret om den på «Konrads rosevandringer». Men rosen overlevde og i september samme år blomstret den bak stillaset.

Jeg har mange bilder av rosen fra årene etterpå og noen kan sees i galleriet nederst på denne siden. Jeg skrev også om den i 2010. De siste bildene av rosen er såvidt jeg kan se fra 2013. Da startet den siste store restaureringen av naturhistorisk museum, så etter det fikk jeg ikke fulgt så nøye med. Nå er i alle fall rosen borte.

I galleriet er det også et par bilder av et eksemplar av samme rose mot en husvegg nede i Allégaten. Om den står der fortsatt, vet jeg ikke. Det må jeg sjekke ut ved første anledning.

'Mme Caroline Testout, Clb.' (Chauvry, 1901)